Sievin ATK-Palvelu

Kaikki tietotekniikan työt edullisesti ja ammattitaidolla!

Verkkoratkaisut

Nykyaikana verkkoyhteyksien yhä nopeutuessa ja verkkoon kytkettävien laitteiden lisääntyessä, aiheuttaa se lisääntyviä haasteita verkon suunnittelulle. Verkkoon kytkettävien laitteiden tietoturva saattaa olla huono ja niihin voi päästä ulkopuoliset helposti käsiksi.

Verkkoa suojaava, palomuurilla varustettu reititin suojaa verkkoa ulkoisilta uhilta. Verkkoon voi olla tarvetta päästä ulkopuolelta sisään, esimerkiksi valvontakameran tai verkkotallentimien takia. Tällöin reitittimeen tarvitsee tehdä portinohjauksia, jotka saattavat lisätä tietoturvan riskiä. Tähän on vaihtoehtona toimivat ja turvalliset VPN-yhteydet, joita toteutan asiakkaan tarpeen mukaan asiakkaan omilla laitteilla. Vaihtoehtoisesti voin vuokrata laitteen pienellä vuosimaksulla ja ylläpidolla.

Kuituverkko- kuin myös muiden verkkopäätelaitteiden sisäänrakennetut langattomat tukiasemat saattavat käytössä tuntua hitailta. Tähän voi olla monta syytä, mutta usein niiden laatu ei takaa kovin suuria nopeuksia. Useimmiten kuituverkkopäätelaitteen rinnalle kannattaa asentaa erillinen langaton tukiasema, jolloin saadaan langaton verkko toimimaan nopeasti ja verkon nopeutta rajoittamatta.

Tyypillisiä asennuskohteita ovat juurikin kuituyhteyksien langattomat tukiasemat, verkkotulostimet ja verkkotallentimet.

Tyypillisesti teen myös kaikenlaisia verkkojen suunnitteluja omakoti- ja pienyrityskäyttöön.

Uutena aluevaltauksena ovat myös valvottavien kohteiden kameravalvonta ja laitteiden konfiguraatiot sekä ratkaisut etävalvontaan vaikka mobiililaitteilla!

© 2008 - 2020 Sievin ATK-Palvelu 044 297 2171